PÁLYÁZATAINK

49,91 kWp napelemes rendszer telepítése az EFT ás Társai Kft-nél.

A PROJEKT ALAPADATAI:
 • Kedvezményezett neve: EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00557
 • Támogatási összeg: 9 240 000 Ft
 • Támogatás mértéke: 55%
 • Projekt befejezési dátuma: 2022.07.01.
GINOP 414
A PROJEKT BEMUTATÁSA:
Jelen projektünkben kizárólag napelemes rendszer telepítését terveztük. A telepíteni tervezett 49,91 kWp napelemes rendszer az alábbi tételekből állt;

- 161 db KS-310 M napelem modul (teljesítmény: 310 Wp)
- 1 db Fronius Eco 27.0-3-S light inverter
- 1 db Fronius Symo 20.0-3-M light inverter
- tartószerkezet
- egyéb szerelési anyagok

A projekt keretében a 2562 Fémmegmunkálás, - Irinyi tervbe tartozó - tevékenységünket fejlesztettük.
Az elmúlt időszakban fogyasztásunk 87.050 kWh/12 hónap volt, a kiépítésre kerülő 49,91 kW-os névleges teljesítményű napelem rendszer, az energiafelhasználásunk 63,07 %-át váltotta ki.

A napelemes modulokra a gyártói teljesítménygarancia 10 évre 90%, 25 évre 80%. A berendezések rendelkeznek CE minősítéssel, megfelelnek a vonatkozó Európai Uniós szabványoknak és irányelveknek. Az inverter magyarországi rendszerengedélyekkel
rendelkezik és megtalálható az áramszolgáltató által engedélyezett inverterek listáján. A rendszer speciális szendvicspanel tetőre telepíthető tartószerkezetre, nagy szélterhelésnek is ellenálló rögzítéssel került elhelyezésre a tetőfelület síkjában.

A rendszer teljes nettó ára 16.800.000 Ftvolt, mely fajlagosan 336.605,8 Ft/kW árat jelent. A projekt megvalósításához szükséges önerővel rendelkeztünk. A fejlesztés eredményeként az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 41,3 (t/év), ami a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest 63,06 %/év csökkenés. Az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés 296,47 (GJ/év), ami a fejlesztés előtti állapothoz képest 37,84 (%/év) csökkenést jelent.

Gyártáshoz kapcsolódó mérési képesség fejlesztése
az EFT és Társai Kft-nél.

A PROJEKT ALAPADATAI:
 • Kedvezményezett neve: EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01606
 • Támogatási összeg: 32 327 897 Ft
 • Támogatás mértéke: 70%
 • Projekt befejezési dátuma: 2021.10.22.
A PROJEKT BEMUTATÁSA:
A projekt keretében vállalkozásunk eszközparkjának a termelőkapacitásunkhoz kapcsolódó mérési képességünket fejlesztése és ezáltal valósul meg.

A gyártó gépek tekintetében célunk, hogy tartsuk a mindenkori technikai színvonalat, tehát a forgácsoló szerszámgépeinkkel elkészített alkatrészeket, modern és pontos technikával akarjuk ellenőrizni, mérni, így megfelelni a megrendelői igényeknek.
A beszerezni kívánt MICRO 3D CNC koordinátamérőgépekkel a legmodernebb méréstechnikai elvárásoknak is megfelelünk a pontosság ellenőrzése tekintetében, továbbá a berendezések lehetővé teszik, hogy munkadarab modellekből mérési feladatot készítsünk elő és mérési bizonylatokat készítsünk megrendelőink számára. Az eszközökkel a teljes mérési folyamatunkat magas szintre emeljük, hiszen a gyártási folyamat során is tudjuk a méretpontosságot ellenőrizni, az üzemterületen a gyártás alatt, mind pedig a végtermékek minőségellenőrzése során, így kétszintű ellenőrzést kialakítva. A koordináta mérőgép beszerzésével nagyban javulna a beszállítói minőségünk abban, hogy hitelesen tudjuk dokumentálni, az elvárt mérési pontosságnak megfelelő munkadarabjainkat a megrendelőink felé.

Jelenlegi gépparkunk legfeljebb ~1000 mm-es munkadarabok megmunkálását teszi lehetővé, a piaci igények (jelenlegi partnertől konkrét megkeresés, illetve korábbi ajánlatkérések alapján) alapján viszont ennél nagyobb munkadarabok készítésére / megmunkálására valós igény mutatkozik. A projekt során beszerzendő CNC függőleges megmunkáló központ segítségével cégünk szélesebb kínálattal tudja kiszolgálni jelenlegi partnereinket, illetve lehetővé teszi újabb üzleti kapcsolatok kialakítását. Ezen túlmenően az új berendezés beállításával a gyártási kapacitás is növekszik, így a szállítási határidők is rövidülhetnek

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés az EFT és Társai Kft-nél

A PROJEKT ALAPADATAI:
 • Kedvezményezett neve: EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00605
 • Támogatási összeg: 82 500 296 Ft
 • Támogatás mértéke: 69,99%
 • Projekt befejezési dátuma: 2023.11.02.
A PROJEKT BEMUTATÁSA:
Az EFT és Társai Kft. a régió egyik fontos és jelentős fémforgácsoló vállalkozása. A siker és a növekedés egyik záloga az elmúlt több mint 15 évben a folyamatos fejlesztés, legyen szó a gépparkról vagy az emberi erőforrásról. A jelen pályázatban megcélzott tevékenységek is ennek az elvnek felelnek meg.

A beszerezni kívánt CNC függőleges megmunkáló központ és a CNC esztergagép révén cégünk alkalmazkodni tud a piac változó igényeihez a megmunkálási folyamatok lerövidítésével és a minőség (megmunkálási pontosság) növelésével.
Az új berendezések ezen felül lehetőséget biztosítanak nagyobb munkadarabok megmunkálására, amivel új ügyféligényeket, partnereket tudunk kiszolgálni, ezáltal újabb piacokat meghódítani, illetve lehetővé teszi újabb üzleti kapcsolatok kialakítását. Ezen túlmenően az új berendezés beállításával a gyártási kapacitás is növekszik, így a szállítási határidők is rövidülhetnek.

Az SL-TURN-76Y Y tengelyes CNC esztergagép révén Társaságunk képes lesz kiszolgálni partnereink igényeit a nagyobb csúcstávolságú megmunkálások terén, amely feladatok iránt a kereslet az elmúlt időszakban egyértelmű nőtt.
A nagyobb méretű és tömegű munkadarabok biztonságos és ergonomikus mozgatása szintén előtérbe kerül a biztonságos és egészséges munkavégzés érdekében, ezt a célt szolgálja a beszerezni kívánt forgódaru.

A géppark fejlesztése, korszerűsítése fontos tevékenység, de ennek ideális esetben párosulnia kell a munkatársak fejlesztésével - legyen szó a gépkezelés oktatásáról vagy olyan területekről, amelyeken növelhető az ügyfél elégedettség vagy a folyamatbiztonság.

Kollégáink számára angol nyelvi képzés keretében biztosítjuk, hogy a munkájuk teljeskörű ellátáshoz szükséges nyelvi tudással is rendelkezzenek. A nyelvi képzés széles körben hasznosítható tudást biztosít a partnerekkel való kommunikáció vagy a beérkező anyagok értelmezése terén.

Az EFT és Társai Kft. az utóbbi években jelentős szervezeti és szemléleti változáson ment keresztül, a korábbi tulajdonosi vezetést felváltotta egy a tulajdonosoktól független menedzsment. A változás miatt elengedhetetlenné vált feltérképezni a cég általános helyzetét, a tartós fennmaradáshoz és a jövőbeli növekedéshez szükséges fejlesztéseket, képzéseket, melyhez tanácsadást veszünk igénybe.

A tervezett eszközök beszerzése, valamint a képzési és tanácsadási szolgáltatások igénybevétele a cash- flow-ra, a jövedelmezőségre, a cég stabilitására kedvező hatást gyakorolnak. A nagyobb árbevétel mellett a meglévő állandó költségek szintjének minimális változtatása a jövedelmezőség javulását fogja eredményezni.

Gyártókapacitás fejlesztése
az EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Kft-nél

A PROJEKT ALAPADATAI:
 • Kedvezményezett neve: EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00940
 • Támogatási összeg: 18 625 266 Ft
 • Támogatás mértéke: 50%
 • Projekt befejezési dátuma: 2017.09.14.
Európai Únió Regionális fejlesztési alap | Széchenyi 2020
A PROJEKT BEMUTATÁSA:
Az EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Kft. az eszközparkját tervezi fejleszteni jelen kapacitásbővítő pályázat keretében.

A projekteredményeként a gyártott termékeink minőségének javítását, termelő (fúró, maró) kapacitásunk bővítését kívánjuk megvalósítani. Ennek elengedhetetlen feltétele egy új megmunkáló központ beszerzése.

A projekt által elérendő legfontosabb cél az, hogy a cég továbbra is megtartsa kiemelkedően jó pozícióját a városunkban megtelepedett nagy ipari cégek beszállítójaként. A projekt keretében beszerzésre került 1 db MIKRON VCE 800 Pro megmunkáló központ. A MIKRON VCE 800 Pro a megmunkáló központ beszerzésével csökken a gyártási időszükséglet, így a jelenlegi vállalási határidőnket jelentősen csökkenteni tudjuk. Gyártási kapacitásunk bővül, mivel további rendeléseknek is eleget tudunk tenni.
Azonnal termelni tudunk vele, hiszen a gépkezelőink ismerik ennek a típust. A projekt lehetőséget ad az eddig elért eredményeink továbbvitelére, melynek következményeként a beszállítói kapcsolatainkat is tovább erősíthetjük, újabb megrendelésekhez jutva ezzel. A beszállítói pozíciók erősödése elősegíti a foglalkoztatás stabilitását is.

Szerszámgyártói kapacitás fejlesztése eszköz és ingatlanberuházással

A PROJEKT ALAPADATAI:
 • Kedvezményezett neve: EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00985
 • Támogatási összeg: 50 000 000 Ft
 • Támogatás mértéke: 29.76%
 • Projekt befejezési dátuma: 2019.01.31.
Európai Únió Regionális fejlesztési alap | Széchenyi 2020
A PROJEKT BEMUTATÁSA:
Az EFT és Társai Szerszámélező és Gyártó Kft. a projekt keretében ingatlan beruházást és eszközparkjának fejlesztését tervezi.

A cél a saját gyártásunk fejlesztése, a megfelelő –jövőbeni növekedési igényeinket is támogató –gyártási környezet kialakításával és a tevékenységekhez kapcsolódó berendezések beszerzésével. A jelenlegi bérelt és már többször bővített csarnokot kinőttük és az infrastrukturális adottságok is teljesen kihasználtak. Továbbfejlődésünk egyik iránya - a közvetlen forgácsolás mellett - a komplett, bonyolult és nagypontosságú - majdnem finommechanikai pontosságú- forgácsolás és szerelés irányába mutat.

A pályázaton belül meg kell teremtenünk a fizikai környezetét a tevékenységnek, ezért döntöttünk egy 798,63 m2 hasznos alapterületű csarnok megépítése mellett. A tervezett csarnok a jelenleg rendelkezésre álló termelő és műszaki előkészítő alapterületet megduplázza, a rakodási, anyagtárolási, szociális és egyéb kiszolgáló területet +20 %-kal növeli meg. A tervezett csarnokméret a létszámfejlesztési terveinkhez is alapot ad, 12-14 fővel történő bővüléshez is elegendő, és biztosítja a szerelő munkahelyek fizikai kialakításának a lehetőségét.

A huzalszikraforgácsológép beszerzése szintén a pályázat keretein belül kerül beszerzésre. A szikraforgácsolás mai technológiája, megközelíti a simítómarás felületi minőségét, időigénye jelentősen kevesebb. A startlyukfúró gép, alapvető kiegészítő gépe, a huzalszikraforgácsolónak.
Ahhoz, hogy a huzalt a munkadarabba befűzzük, a huzalszikraforgácsolónál, (zárt felület) furat kell. A furatkészítést technikailag az egyik megmunkálóközponttal is el lehet végezni azonban ez nem gazdaságos. A várható megrendeléseink volumene miatt tehát ennek a gépnek a beszerzése is a pályázat keretein belül valósul meg, mellyel folyamatosan lehet ugyanazt a munkafeladatot végezni. Továbbá gyalogkíséretű elektromos targoncára a megnövekedett szállítási, rakodási igényünk miatt van szükség. Megrendelőinknek akár házhoz szállítást is biztosítunk, de a rakodását, targonca nélkül csak kézi erővel tudjuk megoldani, mely lassabb és nehezebb.
Szolgáltatások
Kövess minket
Az oldalt készítette: